Tonåringen.


Pojken på bilden är i full aktion. Han formligen exploderar av energi. Blame Canada kommer från TVserien South park, vad som än sker, skyll på Kanada.... lite Cokis reklam Who cares, sätt upp ett antal fingrar, så många du vill.
Tonåringens uppgift är att göra uppror mot det som är föråldrat. Som en tornado drar han fram ofta hänsynslös och egocentrisk. Var än det finns en lag, vill han pröva den och var än det finns en gräns, så ska han gå över den. Han kan, han vet, han struntar blankt i vad som hör till etablissimanget. Han gör misstag, who cares, han gör bort sig, shit happens. Försöker vi tala honom tillrätta upptäcker vi att han har öronen fulla av hörlurarnas dunkande musik. Han prövar ständigt nya "moves" och faller han, gör han samma sak igen och igen tills han kan. Då prövar han en ny sak och det som just var en utmaning är "skit lätt"
Vi kan inte stanna kvar i tonåren. Det skulle bli kaos om alla levde i anarki. Samhället och situationer påverkar oss och formar oss till laglydiga medborgare i ett välstrukturerat system. Vi lämnar ungdomen bakom oss och blir snälla och försiktiga. Vi vill vara omtyckta och respekterade, så vi gör som vi borde och som andra gör. Om vi tillåter ordningen att ta över vårt liv, stelnar vi i våra uttryck och blir grå och beräkneliga. Tonåringen ser på oss och tycker vi är förstockade mammutar och papputar.
Kortets budskap: Var inte så strikt. Lätta på slipsen. Släpp ansvaret och lek. Om det går fel, vad gör det om hundra år. Lev nu, lev fullt ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0