Think twice.


Dagens kort är en bild från sagan om prinsessan som tappar sin guldboll i dammen och köper tillbaka den av grodan för en kyss.
När du gör ett kontrakt, en överensommelse eller mottar en favör, kom ihåg att allt har ett pris. Vi vet inte alltid vad det kommer att kosta och ibland står vi där och blir tvungen att kyssa grodan. Vi kanske ångrar oss att vi gick med på något så idiotiskt.
Men det är onödigt att gnälla över vår egen dumhet. Priset får vi betala trots allt. Så kyss då grodan utan att knota och gör inte om misstaget.
Sen händer det otroliga. Du kyste grodan och den förvandlades till en prins.
Så är det alltid. Om du är vänlig, betalar ditt pris med ett glatt leende och en komplimang, förvandlas alla grodor till prinsar. Ingen kan motstå en komplimang. Ett vänligt ord gör den fulaste, suraste och otrevligaste människa till sitt bästa jag. Ett leende smittar, och världen blir ett uns vackrare.
Kortets budskap: Tänk efter före, men om du gjort ett kontrakt och blir tvungen att kyssa grodan. Gör det av ditt hjärta och grodan blir en prins, för ingen kan motså en kyss. Inte ens en riktig groda.

Kommentarer
Postat av: Helene

Ja, Maria jag kan delvist hålla med men somliga grodor är ena riktiga paddor och har svårt att hitta till sitt goda jag. Man får "kyssa" många gånger innan resultatet kommer. När det väl kommer så kommer också belöningen.

2011-11-20 @ 12:04:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0