Storfiskaren.


Fiskaren lägger ut sina nät och han förväntar sig stora fiskar. Många fiskar. Han vet att havet är fullt och att det räcker till för alla.
När vi önskar oss något, när det är något vi vill uppnå, då ska vi förvänta oss att få allt det vi vill ha. Det finns ingen brist. Livet är ett ständigt flödande, det är ett överflöd. Att det bara finns en viss mängd av allt, utrymme, mat, arbete, ära, berömmelse eller kärlek, som bara räcker till för de som roffar åt sej eller tar först, och alla andra blir utan, det är en illusion. Det finns ingen brist. Det är vi själva som skapar orättvisa och som sätter gränser för vad vi kan uppnå. Havet är stort och det finns fiskar till alla de som ivrigt lägger ut sina nät och ständigt förväntar sig fångst. Vi får bara så mycket som vi kan förmå att ta emot. Tänker vi oss små fiskar, då får vi små fiskar. Tänker vi att det inte är värt besväret, att vi får ändå ingen fisk, ja då blir vi utan.
Kortet säger: Släng ut ditt nät och förvänta dej stor fångst. Misslyckas det första gången, släng ut nätet igen på andra sidan båten. Det finns fisk, stora fiskar. Havet är stort. Så fortsätt att ivrigt sätta ut dina nät.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0