Kökar bilder.



Sommaren 2010 spenderade jag största delen av min tid ute på Kökar i Ålands yttersta skärgård. Det var en härlig tid, inte speciellt aktiv när det gäller mitt målande. Men personligen hittade jag tillbaka till mej själv och det syns i mina bilder. Där finns en harmoni och ett lugn som kommer sig av den harmoni jag kände när jag vandrade omkring barfota på de varma klipporna eller simmade flera gånger varje dag i de klara vattnen. Den här bilden ingår i en serie av åtta bilder. Sex av de bilderna är målade från en av Hällsöbornas egna småbåts hamnar. Här satt jag många kvällar och bara tittade. Bodarna var gamla och skeva men välskötta och målade i olika nyanser av rödmylle rött.
Jag har nu plockat fram dem och minnena strömmar över mej. Jag känner en längtan som får det att knyta sig i bröstet på mej. I mina tankar är jag tillbaka på ön. Jag hör ljudet av syrsor och vindmyllans dunkand hjärtljud. Jag känner dofter av nattviol och havstång. Jag ser framför mej de gröna ängarna, det blåa havet och de granitröda asfaltvägarna som ringlar sig mellan klipporna. Jag ser människorna.....
Vad ska jag göra med dessa bilder. De ligger i min skrivbordslåda. Jag vill dela med mej av bilderna och av upplevelserna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0